En skærsommernats drøm (1985)

W. Shakespeare

En skærsommernatsdrøm er vel nok Shakespeares mest sprudlende komedie. Stedet er antikkens Athen - tilstrækkeligt langt væk i afstand og tid til at fantasien kan få frit spil. Temaet er kærlighedens mange forskellige ansigter.

Rammen om stykket er brylluppet mellem hertug Theseus og amazoner- nes dronning Hippolyta. Deres harmoni forstyrres af Ægæus: Hans datter Hermia er forelsket i Lysander, men Ægæus har bestemt, at hun skal giftes med Demetrius. Hermia og Lysander vil derfor flygte sammen og betror sig til Hermias veninde Helena, som er forelsket i Demetrius.

Håndværkerne i Athen ønsker at fejre Theseus med et skuespil til hans bryllup. De aftaler, at de skal øve om aftenen i samme skov, hvor Hermia og Lysander skal mødes.

I skoven mødes også alfekongen Oberon og alfedronningen Titania. De er på kant, fordi Titania har taget en dreng til sig, som Oberon selv ville have i sit følge. Ingen af dem vil give sig, og de skilles i vrede. Oberon planlægger med drillepinden Puk's hjælp, at tage hævn over Titania. Ved at dryppe saft fra en trylleblomst i hendesøjne, mens hun sover, vil hun blive forelsket i det første, hun ser, når hun vågner igen.

Scenen er nu sat - alle mødes i skoven, og da Puk er på spil med trylleblomsten, er der lagt op til nogle fornøjelige forviklinger.

Det hele ender selvfølgelig lykkeligt. De rigtige får hinanden, og hånd- værkerne får lov til at opføre deres stykke ved Theseus bryllup. Det genforenede alfepar Oberon og Titania velsigner slutteligt de nygifte par.

Oversat og bearbejdelse: Ole Dan Larsen

Instruktion: Ole Dan Larsen

Dukker: Denise Bindeballe

Scenografi: Joan Philip

Medvirkende: Mette Agerskov, Denise Bindeballe, Viggo Bindeballe, Karin Christensen, Rita Helbo, Stine Grand Jacobsen, Lars Korsbæk Jensen, Lissi Korsbæk Jensen, Asta Fog Larsen, Ole Dan Larsen, Jørgen Lauritzen, Runa Lauritzen, Else Marie Nielsen, Søren Steen Nielsen, John Overgaard, Joan Philip