Sidste nyt
Sidste nyt

Himmerlandsbilletten

Nu kan du også bestille billetter til vores forestillinger i Kinorevuen på

www.himmerlandsbilletten.dk

Facebook

Skørping Marionetteater er nu kommet på facebook. Husk at dele indslag med dine venner.

40 års jubilæum

Dette jubilæum blev fejret med en forrygende jubilæumskavalkade i april og en jubilæumsfest for vores trofaste venner og støtter gennem årene. Ole Dan Larsen havde udvalgt scener fra adskillige tidligere og nuværende forestillinger, fortræffeligt bundet sammen af en dialog mellem vores maskotter fra logoet, Den lille prins og Ræven. Asta Fog Larsen stod for jubilæumsskrift, støtte af Veluxfonden, der beretter om vores meritter gennem årene og vores visioner for fremtiden. Jubilæumsskriftet kan stadig købes ved henvendelse til bestyrelsen.

Jubilæumsåret markeres endvidere med en nyopsætning af Fru Salt og Hr Peber og en premiere på et stykke af Selma Lagerlöf, så det er blevet fejret med manér.

Marionetteatrets scener

Skørping Marionetteater har i mange år haft en Stor Scene med hjemsted i Skørping Kino samt en Lillescene i forskellige udgaver, som vi i prærievogn og trailere har kunnet rejse rundt med i ind- og udland. Nu har Lars Korsbæk, Ole Dan Larsen og Dennis Nyboe ombygget vorse scene i Skørpimg Kino, således at de to scener har samme størrelse. Det betyder, at vi kan spille de samme stykker både på den stationære og på den mobile scene. Vi har modtaget støtte til denne ombygning fra Veluxfonden og fra DATS, - Landsforeningen for dramatisk virksomhed.

Selma Lagerlöf: Kejserindens Pengekiste og Nobelpristalen

I oktober 2017 havde vi premiere på Selma Lagerlöfs legende, Kejserindens Pengekiste, fra 1896 og hendes berømte takketale i forbindelse med Nobelprisoverrækkelsen i litteratur i 1909. Vi har spillet forestillingen 6 gange med stor publikumsbevågenhed og har modtaget fine anbefalinger af stykket. Efter forestillingerne har der været en samtale mellem stykkets instruktør Jacob Oschlag og publikum. Stykket er bearbejdet, oversat og iscenesat af Jacob Oschlag, der har 50 års jubilæum som professionel instruktør, og det er en stor ære for Skørping Marionetteater, at han har valgt dette stykke til at fejre jubilæet med. Jacob Oschlag fik en jubilæumsforestilling til sine gæster. Else Marie Almeborg har lavet scenografien. Forestillingen er støttet af Rebild Kommune.

Vi har spillet stykket for et meget forskelligt publikum som på Spillemandsmuseet i Rebild, hvor Jacob Oschlag og museumsinspektør Niels Jørn Østergaard i den efterfølgende samtale kom ind på Selma Lagerlöfs og en anden Nobelpristager, Johannes V. Jensens, forhold til spillemandsmusik. I Sognegården ved Vodskov Kirke kom samtalen efter forestillingennaturligt nok til at handle om Selma Lagerlösf tro. I Thy, hvor vi spillede i DATS's regi, - Landsforening for dramatisk virksomhed, var vores forestilling optakt til et 2 dages kursus med Jacob Oschlag.

I 2018 er der solgt forestillinger til bl.a. bibliotekernes læseklubber og til konfirmanderne i Skørping.

Fru Salt og Hr. Peber

Det har været en stor fornøjelse at spille denne forestilling om mobning igen. Vi har spillet 6 forestillinger i foråret for Skørping Bibliotek og for indskolingsklasser i Haverslev og Ravnkilde.

Endvidere deltog vi for første gang i Kulturmødet på Mors i august 2017, hvor vi spillede 4 forestillinger i Monas Hus.

Engelbert Humperdinck: Hans og Grete

Vi har længe næret et ønske om at have en opera på repertoiret, som vi både kunne spille i Skørping og rejse ud i landet med. Vi har derfor besluttet at nyopsætte Humperdincks opera Hans og Grete. Søren Steen Nielsen står for instruktionen og bearbejdningen af operaen og Lone Chatzigianni for scenografien. Der er premiere på forestillingen lørdag d. 14. april 2018, og den spilles også d. 15. april.

Tommelise og Aladdin

Det er altid svært at sige farvel til en forestilling, men i august rullede de to populære forestillinger, Tommelise og Aladding, over scenen for sidste gang, og dukkerne afventer nye engagementer.