På programmet 6
På programmet

 

Vi har ikke noget kontor, men billetter kan bestilles hos:

Else Marie Almeborg, tlf. 2984 5011, mail: em@almeborg.dk eller

Runa Lauritzen, tlf. 3029 4825, mail: runalauritzen@gmail.com

Du kan også bestille billetter på www.himmerlandsbilletten.dk

Skørping Marionetteater har adresse i Kinorevuen,

Sverriggaardsvej 2, 9520 Skørping.

 

Årets forestilling 2021
Nattergalen

af H. C. Anderden

I kina, ved I jo nok, er kejseren en kineser. Med disse få, fortrolige ord - ved du jo nok - drager den geniale digter H.C. Andersen os ind i sin eventyrverden. Ind i Kejserens enorme have. Ja, så stor er den, at end ikke Gartneren ved, hvor den ender. Men den går over i dunkle skove, og dér lever Nattergalen. Den lille grå fugl med den pragtfulde stemme. Den lille kokkepige hører den, når hun træt går hjem efter dagens arbejde på slottet, og fiskeren glæder sig over den, når han røgter sine garn om natten, men kejseren kender den ikke. For den er aldrig blevet præsenteret for hoffet!

Men det bliver den, og her må den kæmpe med den kunstige nattergal - en gave fra den japanske kejser til hans kinesiske kollega - om den vise Kejsers, ja, hele hoffets gunst. Den kunstige nattergal er et teknisk vidunder. Så fint programmeret, at man altid ved præcis, hvad den synger, når den trækkes op. Men sårbar er den som al teknik. Den kunstige nattergal stråler i al sin pragt og belønnes med endnu mere guld og ædelstene, mens den lille Nattergal ude fra naturen får den største belønning, da den synger, nemlig kejserens tårer.

Nattergalen

 

Søndag d. 23. januar kl. 12.00

OBS! Denne forstilling er aflyst.

Spilles d. 20. marts kl. 12.00

 

 

 


Så længe vi kan danse

Stykket er skrevet til Marionetteatret af forfatter Ingeborg Sebbelin. Det instrueres af skuespiller Jørgen Bing. Johanne Grønkjær Lorenzen har komponeret musikken.

Men hvad gemmer sig bag titlen? Asta Marie skal skrive en opgave i gymnasiet. Emnet er Skørping og Stationsjubilæet. Hun vælger at skrive om Privathospitalet. Lidet aner hun, hvordan hun bliver hvirvlet ind i historien og pludselig står ansigt til ansigt med sin oldemor.

Så længe vi kan danse

 

 

Entré: voksne 80,- kr.

Entre børn: 40,- kr.

Næste forestilling er ikke fastsat

 


Hyrdinden og skorstensfejeren

I det lille eventyr om udlængsel og erkendelsen af, at hjemme er bedst, får vi både H. C. Andersens fortryllende tekst, små pantomine/balletoptrin og August Enna's i ørefaldende musik.

Hyrdinden og Skorstensfejeren

 

Entré: voksne 80,- kr.

Entre børn: 40,- kr.

Næste forestilling er ikke fastsat

Hans og Grete

Alle kender Grimms eventyr om Hans og Grete og heksen i pandekagehuset. Humperdinck har komponeret operaen Hans og Grete, som er et af de mest afholdte syngespil i operaverden. Skørping Marionetteater har nyopsat denne herlige eventyropera for hele familien. Søren Steen Nielsen har bearbejdet og instrueret Hans og Grete, som har dansk tale og musik fra en indspilnimg med Wiener Staatsoper.

Klik på billedet for flere informationer
Hans og Grete

 

Entré: voksne 80,- kr.

Entre børn: 40,- kr.

Næste forestilling er ikke fastsat

 Selma Lagerlöf
En legende - en tale

Kejserindens Pengekiste

Kejserindens pengekiste, skrevet i 1896, er en legende, hvor en pater er kaldt til orden hos sin biskop. Han må gøre rede for en prædiken, hvor han er gået tilbage til Kejserinde Maria Theresias tid og hendes besøg i Flandern.

Selma Lagerlöf fik nobelprisen i litteratur i 1909 som den første kvinde. Forestillingens anden del er hendes berømte takketale i den anledning.

Kejserindens Pengekiste

 

Søndag d. 3. april kl. 12.00


 

 

Klik på billedet for flere informationer
Fyrtøjet

 

For børn 4-9 år og deres voksne

Søndag d. 6. marts kl. 12.00