Rejsekammeraten

Ole Dan Larsen (2001)

Om menneskets mørke og lyse sider, om de tanker og følelser, begivenheder og problemer, som kan udvikle den enkelte til et helt menneske.

Den unge Johannes drager ud i den vide verden for at søge sin lykke. Han har en drøm om at vinde den smukke prinsesse. Den erfarne rejsekammerat slår følge med ham og hjælper ham. Undervejs møder de både røvere, en viis kone og byens kaotiske liv, men da Johannes møder prinsessen i virkeligheden, er hun besat af en ond trold. Med rejsekammeratens hjælp lykkes det at besejre trolden, så Johannes kan få sin prinsesse.

Denne udgave af Rejsekammeraten er baseret på H. C. Andersens eventyr. Ligesom H. C. Andersen har digtet videre på et folkeeventyr, har Ole Dan Larsen også digtet videre på handlingen.

Rejsekammeraten har med den eventyrlige baggrund, den overraskende tekst og de smukke billeder noget for såvel øjet som øret og tanken.

Manuskript: Ole Dan Larsen

Stemmeinstruktion: Niels Damkjær

Dukkeinstruktion: Asta Fog Larsen

Dukker: Denise Bindeballe

Scenografi: Else Marie Almeborg

Lysdesign: Lars korsbæk

Lysdesign: Asta Fog Larsen

Værksted: Dan E. Pedersen

Gæstende stemmer: Niels Ole Fruensgaard, Kristen Hansen, Torben Jensen, Kirsten Bach Larsen, John Overgaard

Medvirkende: Mette Agerskov, Else Marie Almeborg, Denise Bindeballe, Viggo Bindeballe, ClausChristensen, Christian Svane Christiansen, Tage Hansen, Rita Helbo, Olga Krogh, Jørgen Lauritzen, Runa Lauritzen, Else Marie Nielsen, Dan E. Pedersen, Karen Sanders, Hugo Thomsen, Kamma Tranum, Finn Østerbæk