Snedronningen (1981)

H. C. Andersen

"Snedronningen" er et af H. C. Andersens smukke og kendte eventyr. Det er en kærlighedshistorie om drengen Kaj og pigen Gerda, hvor Kaj får en splint af troldspejlet i øjet og i hjertet, så han kun ser det, der er ondt og forkert - det kunstige bliver smukt.

En vinterdag tager Snedronningen ham med sig til sit isslot. Gerda drager ud i den vide verden for at søge efter ham. Efter mange forhindringer finder hun ham endelig - og hendes tårer får isklumpen i hans hjerte til at smelte. Hånd i hånd kan de vandre tilbage til deres hjem.

H. C. Andersen fortæller med sit eventyr, at intellektet alene er goldt og dræbende for den menneskelige lykke - det er umuligt med forstanden at forstå evigheden og udødeligheden. Der til behøver vi kærligheden.

I dramatiseringen af eventyret blev der lagt vægt på at holde os så tæt som muligt på H. C. Andersen. Det var endog muligt at bibeholde store dele af såvel originaltekster som replikker i stykket.

Bearbejdelse: Ole Dan Larsen

Scenografi: Aase Yde og Marianne Sørensen

Dukkeføring - stemmer - teknik: Denise Bindeballe, Viggo E. Bindeballe, Karin Christensen, Svend Aage Christensen, Jette Falsig, Siri Hamo, Rita Helbo, Kirsten Larsen, Anne-Marie Fog Larsen, Asta Fog Larsen, Lise Fog Larsen, Ole Dan Larsen, Else Marie Nielsen, Søren Steen Nielsen, John Overgaard