Faust (1991)

Ole Dan Larsen

Klassikeren over alle klassikere i den europæiske marionettradition er Faust.

Faust-spillet er overleveret i mange varianter i de tyske marionetteatre. De baserer sig på det gamle folkesagn om troldmanden Faust, som forskrev sig til Fanden for at opnå overmenneskelige evner, men som i sidste ende mistede sin sjæl.

Skørping Marionetteaters Faust er en rammefortælling, hvor den nutidige ambitiøse genforsker Faust har gjort en epokegørende opdagelse. Men han mangler penge til at bevise sin teori. Et godt tilbud fra medicinalindustrien tvinger ham til at træffe et valg: Skal han hylde den frie forskning - og så gå i stå på grund af nedskæringer i bevillingerne - eller skal han "sælge" sig selv - og dermed den frie rådighed over opdagelsen? Han falder i en udmattelsens søvn - og drømmer om sin navnebroder fra fortiden.

Indrammet af nutiden er fem scener fra fortiden, delvis inspireret af - men meget forskellige fra - Goethes Faust.

Tilbage fra sin drøm og fra fortiden må den nutidige Faust træffe sit valg.

Manuskript og instruktion: Ole Dan Larsen

Scenografi: Rita Helbo, Grete Bech

Lys og lyd: Lars Korsbæk, Viggo Bindeballe

Lyddesign: Asta Fog Larsen

Medvirkende: Mette Agerskov, Grete Bech, Denise Bindeballe, Viggo Bindeballe, Karin Christensen, Rita Helbo, Lars Korsbæk, Lissi Korsbæk, Kirsten Krogh Jørgen Lauritzen, Runa Lauritzen, Ingrid Madsen, Else Marie Nielsen, Søren Steen Nielsen, Dan E. Pedersen, Finn Østerbæk.